Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. december 17., szerda

Nyílt levél nemzetikonyha.hu - Kovács Ilushoz




Kép forrása: http://www.szenzorosagyerekem.hu/spd/mi-is-az-az-spd-/szenzoros-red-flags/

Nemzetikonyha - Kovács Ilus!

Sokadik felszólításomra, kérem a bejegyzéseim azonnali eltávolítását!

Alexa Christi


Nyílt levelem előzményei ...

Korábbi bejegyzésemben a nyilvánossághoz fordultam, miszerint a nemzetikonyha.hu oldalon jogosulatlanul jelentek meg bejegyzéseim:


Megelőző lépésként kérdőre vontam a weboldal tulajdonosát, hogy nyilatkozzon a jogsértésről. Kovács Ilus - a jelzett weboldal kezelője/tulajdonosa biztosított arról, hogy amennyiben nem egyezem bele bejegyzéseim közlésébe, úgy azt eltávolítják a jelzett weboldalról. Idézet a válaszlevélből:

"Nem gondoltuk, hogy ez az ingyen reklám sérti az érdekeidet, ám ha mégis, kérlek, jelezd, és azonnal eltávolítjuk a nemzetikonyha.hu Életmód rovatából ezeket az írásokat."


Válaszlevelemben kifejezetten kértem bejegyzéseim eltávolítását, mely sajnálatos módon - többszöri felszólításom ellenére sem következett be a mai napig. Idézet válaszlevelemből:

"Kérlek, hogy minden bejegyzésemet (írásaimat, receptjeimet, képeimet) eltávolítani szíveskedj a nemzetikonyha.hu oldalról. A jövőben semmilyen formában nem kívánok ezen az oldalon jelen lenni, ellenkező esetre jogi lépéseket is előkészítettem. "

Nem tehettem mást, mint ezt követő első lépésként bejelentést tettem több, internetes felügyeletnél a jogsértés ügyében. Az egyik felügyelettől éppen a mai napon kaptam választ. Részlet a levélből:

"Tisztelt Bejelentő!

Köszönjük bejelentését. Megvizsgáltuk az URL tartalmát.
Végigolvasva blogbejegyzéseit, Ön egyértelműen helyesen és jogszerűen kéri anemzetikonyha.hu üzemeltetőjétől a tartalom eltávolítását. Amennyiben a (többszöri) kérésnek sem tesznek eleget, Ön teljesen megalapozottan indíthat polgári peres eljárást a másik fél ellen.

Javasoljuk azonban, hogy ajánljon konszenzusos megoldást a másik félnek, pl. forrás határozott és jól látható megjelenítése a cím alatt. Továbbá, javasoljuk, hogy tüntesse fel saját blogján a szerzői jogok kizárólagosságát a hasonló viták megelőzése céljából.


Üdvözlettel,
a Biztonságosinternet Hotline csapata"


Úgy érzem, hogy jó úton járok és korábban is jól gondolkodtam. Tekintettel arra, hogy a jelzett weboldal üzemeltetője első perctől elzárkózott az egyértelmű forrásmegjelöléstől, többszöri felszólításom ellenére sem törölte bejegyzéseimet, így megalapozottan  indíthatok polgári peres eljárást az ügyben.

A javaslatra feltüntettem a szerzői jogok kizárólagosságát a blogon (hozzáteszem NEM ennek ottléte vagy hiánya szolgáltatja a jogalapot, hiszen a törvény nem ismerete nem mentesít a betartás alól). Így már alakilag is hozzájárultam ahhoz, hogy senki ne gondolja, aki erre az oldalra téved, hogy bejegyzéseimet magáévá teheti, azt saját nevében terjesztheti.

Várom a választ továbbá a Nemzetközi média és hírközlési hatóságtól, ahol feltehetőleg operatívan is segítségemre lesznek a jogsértéssel kapcsolatban, mielőtt polgári peres eljárást indítok.

Érthetetlen és felháborító, hogy a jelzett oldal kezelője/tulajdonosa nem reagál a felszólításaimra, holott bejegyzéseket tesz közzé, ergo működik, ténykedik.

Szégyenletesnek és tisztességtelennek ítélem magatartását, mely arra ösztönöz, hogy ne adjam fel a "harcot". Az első hivatalos lépéseket már megtettem.

Utóirat: 
Még, hogy nemzeti konyha, egy ilyen "nemzetikonyhának" nem kívánok részese, saját elhatározásomon kívül "tartalma" lenni. 

Kérem, a blogbejegyzéseim azonnali eltávolítását! 


6 megjegyzés:

  1. Támogatlak !

    Remélem, lesz eredménye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!

      Hiszem, hogy lesz eredmény! :)

      Törlés
    2. Még a kilencvenes években nyertem szerzői jogi pert (tévé ellenében - műsorötlet, forgatókönyv felhasználása miatt). Nagyon komolyan vették és úgy vélem, ma is komolyan veszik a szellemi tulajdon védelmét a bíróságok.
      Türelem, elszántság kell a per végigviteléhez, de mindezekben Te bővelkedsz, úgyhogy hajrá! :)

      Törlés
    3. Nagyon szépen köszönöm a biztatást és a bizalmat Bea! :)

      Törlés
  2. Én is remélem, hogy sikerrel jársz, ill. hogy nem kell a pereskedésig elmenned - de ha mégis, akkor biztosan nyert ügyed lesz. Sajnálom, hogy karácsony előtt ezzel kell foglalkoznod...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (na nem mintha bármikor máskor kellemes lenne ezzel foglalkozni...)

      Törlés

Related Posts with Thumbnails