Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. szeptember 24., szerda

Pizza fánkok – maradék házi pizza tésztából




Az alaprecept a régi (alapreceptjeim a bejegyzés végén), inkább mindössze a miatt szeretném bemutatni a pizza fánkokat, hogyan tudjuk változatosan felhasználni a házi pizza tésztát.

Ha bedagasztunk egy adag pizza tésztát 60 dkg lisztből (én ennyit szoktam egyszerre bedagasztani) 4-5 db 32 cm átmérőjű pizzát süthetünk belőle.

Nem kell aggódni a maradékért, mert 2-3 napig a hűtőben tárolva is felhasználható marad, illetve azonnal le is fagyaszthatjuk a maradékot, amit felengedés után ugyanúgy felhasználhatunk. Hűtőben tárolva lefedhető, műanyag edény ajánlott, mely űrtartalma legalább duplája a pizza tésztának, mert még a hűtőben kelni, növekedni fog. Fagyasztóba pedig nejlonzacskóban érdemes eltenni, itt ráhagyva az űrtartalomra. Kivéve alaposan lisztezni kell, mert jobban ragad mint a friss pizza tészta.

Tudni kell, hogy a hűtött vagy fagyasztott pizza tésztából ropogósabb pizza sül, illetve kicsit tovább kell sütni, ami mindössze néhány perc további sütési időt jelent, 3-4 percet.

Ezek a pizza fánkok fagyasztott pizza tésztából készültek, estebédre készültem a családnak, így amolyan ebédpótlóként szerepeltek egy szombati menüben.
A jól bevált paradicsomszószokból is mindig teszek el kis üvegekben a fagyóba, ugye milyen jól egy ilyen alaklomra, ha van egy kis elfekvő pizza tészta és paradicsomszósz a fagyasztóban … J


Mozzarellát mindig tartok itthon, a többi feltét pedig az volt, ami éppen a hűtőben lapult: paprikás szalámi, sonka, lilahagyma, piros kápia paprika és még tovább fokoztam az ízeket azzal, hogy finomra reszelt parmigiano-val is megszórtam. 




Gyorsan elkapkodtuk a friss, ropogós és igencsak étvágygerjesztően illatozó pizza fánkocskákat, melyekhez már alig kellett hozzátennem valamit, mert a fő alapanyagok ott lapultak a hűtőben … J

Jól bevált pizza alaptésztám receptje:


Pizza sütés, lépésről lépésre:

Házi pizzasütés lépésről, lépésre


Jól bevált paradicsomszószok:

Egyszerű téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.


Pizzára, pastára, lasagnébe: paradicsomszósz lila bazsalikommal és zsályával


Lasagne gazdagon: rozmaringos marharaguval, bazsalikomos paradicsomszósszal, parmezános tejszínkrémmel



Pizza ötletek és receptek pedig dögivel az oldalon! J



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails