Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. augusztus 10., vasárnap

Tárkonyos- kókusztejes sertés raguleves roppanós zöldségekkel






Igazi nyári „tartalmas” leves, én még tápióka liszttel sem sűrítem be, mert szükségtelen. 
Már jó ideje nem „hagyományosan” készítem a raguleveseket, kicsit keverem a stílusokat és beleviszek egy kis ázsiai vonalat is. 
Most nem curry pasztával alapoztam a levest, hanem maradtam a magyaros stílusnál, így a kertemből szedett friss tárkony határozta meg a leves végső ízvilágát, de tejszín vagy tejföl helyett kókusztej és a levesben főtt zöldségek helyett roppanós, hirtelen pirított zöldségek kerültek bele. J

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 salotta (mogyoróhagyma) finomra vágva
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
30 dkg kisebb darabokra vágott sertéslapocka
1 lilahagyma, 1 piros és egy zöld kápia paprika cikkekre vágva
8 fej barna csiperke negyedelve
2 marék zöldbab 3-4 cm-re darabolva
4 dl kókusztej
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál frissen vágott tárkony
Himalája só, frissen őrölt bors

A vajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam a húst és körbepirítottam. Amikor kifehéredett hozzáadtam a fokhagymát, pirítottam még egy kicsit, sóztam, borsoztam és felöntöttem annyi vízzel, hogy még ne lepje el teljesen. Kis lángon 1 órán át pörköltem.
Hozzáadtam a zöldbabot és majdnem puhára főztem az alapban.
Közben egy egészen kevés olívaolajat felhevítettem és 2-3 perc alatt magas hőn megpirítottam benne a zöldségeket (gomba, hagyma, paprika). Csak végül sóztam, borsoztam és ment az alapba.
Felöntöttem kókusztejjel, hozzáadtam a tárkonyt és a citromlevet és éppen csak felforraltam.


Frissen is nagyon finom, de másnap még jobban összeérnek az ízek, úgyhogy nyugodtan lehet dupla adagot is készíteni belőle, mert a maradék semmiképpen vész kárba! J



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails