Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. január 24., péntek

Sajttal töltött csirkemell rántva – most Tex Mex, olaszos és gombás






Óriási sikert aratott a családban a legutóbbi sajttal töltött csirkemell bőségtálam


úgyhogy nem váratott magára sokáig az ismétlés. Természetesen újabb töltelékek kerültek terítékre, egyszerűek mégis izgalmasak, ahogyan tőlem már megszokott.
A fél csirkemelleket két egyforma vastagságú szeletre vágtam, két fólia között nagyon óvatosan 2-3 mm vastagra klopfoltam. Kis fólia darabokkal választottam el őket, amikor egymásra helyeztem, hiszen, amíg elkészültek a töltelékek, addig mentek vissza a hűtőbe.


4 kiadós adaghoz 3 nagy fél csirkemellet lehet számolni, melyből 6 csirke rolád készül. Így a töltelékek erre a mennyiségre szólnak.


Gombás töltelék: 3 nagyobb fej apróra vágott barna csiperkét egy evőkanál finomra aprított édes hagymával vajon megpirítottam, majd megszórtam frissen őrölt Himalája sóval, színes borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel. Amikor kihűlt, 2-3 dkg finomra reszelt füstölt Edami sajttal kevertem el. 



Tex Mex töltelék: 3 csík bacont apróra vágtam és egy evőkanál vajon, egy evőkanál finomra vágott piros kápia/kaliforniai paprikával és egy evőkanál finomra vágott édes hagymával megpirítottam. Amikor kihűlt, 2-3 dkg finomra reszelt vörös cheddar sajttal kevertem el.



Olaszos töltelék: 8 dkg mozzarellát finomra lereszeltem és elkevertem 2 dkg finomra reszelt parmezánnal. A csirkemellre egy vékony szelet olasz főtt sonkát fektettem és a sajtkeveréket a közepére halmoztam és így göngyöltem fel. 




A vékony szelet csirkemelleket frissen őrölt Maldon sóval és színes borssal fűszereztem majd a közepére, keresztben keskeny csíkban tömörítettem a töltelékeket. Középtájon kicsit vastagabbra hagytam a tölteléket. A széleket nem hajtottam be, hanem csúcsosra feltekertem, ha precízen panírozunk, akkor nem folyik ki a töltelék, tűzés nélkül sem. Viszont így biztosan átsül mindenhol a csirkemell, hiszen néhány milliméter kivételével nincs dupla húsvastagság. 

A házi zsemlemorzsát tört kukoricapehellyel dúsítottam és liszt, tojás, morzsa sorrendben paníroztam. A nagyobb göngyölegeket duplán, tehát liszt, tojás, liszt, tojás és végül morzsa sorrendben.

Hagytam fél órán át megszilárdulni a panírt, majd bő, forró olajban egyenként 5-5 perc alatt arany barnára sütöttem a töltött csirkemell roládokat, félidőben megforgattam őket.

Roppanós wok zöldségágyon tálaltam és parmezános francia krumplipürét kínáltam mellé.

Most is színes, ízletes és változatos fogás volt a göngyölt csirkemell bőségtál. Biztosan lesz folytatás! J


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails