Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. január 10., péntek

Amerikai vagy olasz pizza? Kinek a pap, kinek a papné







Nem hiszem, hogy el tudnám bárkivel is hitetni, hogy nem szeretjük a pizzát. Ha minden pizzát bejegyeznék, amit elkészítek, már kétezer bejegyzésnél tartanék. Így is szép számmal osztottam már meg.

Próbálnék újítani, de nincs mit, kialakultak a kedvenc feltétek, így mostanában nagyon hasonló pizzák készülnek nálunk. Egyben azonban közösek, hogy mindig a legjobb minőségű feltétek kerülnek rá, és az, hogy a pizza tésztám kétség nélkül viszi a prímet. Több tízezren sütik már a házi pizzát útmutatásaim alapján, egyben mind egyetértenek, hogy jobb, mint amit korábban kipróbáltak.

Nem olyan régen kezdtem sütni amerikai pizza tésztával pizzát, de mondhatom, hogy hiába más, mégis ugyanolyan finom. Úgyhogy mi biztosan nem visszük ezt a kérdést kenyértörésre.

Gondoltam, hogy bemutatom most a Kisfiam kedvenc pizzáján keresztül a két pizza közötti különbséget. Egyik héten olasz tésztával kérte, a másik héten pedig amerikai, serpenyős tésztával.

Mindkét pizzán házi paradicsomszószom, mozzarella, főtt sonka és morzsolt csemegekukorica van, melyet egy kis szárított oregánóval mindig megszórok. Az olasz pizzára még rácsempésztem két plusz feltétet, lila hagyma és bacon szeleteket, hogy ne legyen minden héten egyforma a kölyök pizza.

Az egyetlen lényeges eltérés a pizza tészta.



Amerikai pizza tésztám receptje:

Amerikai pizza tészta serpenyős pizzához





Olasz pizza tésztám jól bevált receptje:





A pizza sütés alapjairól pedig itt állítottam össze egy kis áttekintést:

Házi pizzasütés lépésről, lépésre



Élmény dús házi pizza sütést kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails