Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. november 6., szerda

Almával göngyölt rozmaringos csirkemáj bacon kabátban, sült fokhagymával






Egy hirtelen ötlet volt ez a könnyű vacsora, de mondhatom, hogy finomabbat régen kóstoltam elsőre. Biztosan felkerül a családi toplistára.

A helyzet az, hogy le szeretnék adni pár kilót és igyekszem szénhidrátszegényen étkezni. Így arra törekszem, hogy a köret zöldség vagy gyümölcs legyen. Több ételnek is alma köretet szavaztam mostanában és mondhatom, hogy nem csalódtam.


Fokhagymás-kakukkfüves ropós kacsacomb vele sült almával – sous vide


Jelen esetben beépítettem a köretet a májas falatkákba, egy-egy cikk alma éppen megfelelő kísérője volt a fűszeres májnak bacon kabátban. Sok kisebb gerezd fokhagymát szórtam mellé, amely a tölteléket ízesítette, majd ízletes kísérője volt az ételnek sült állapotában.

Hozzávalók 24 db falatkához:

12 egész csirkemáj
2 alma
12 vékony szelet bacon
frissen őrölt zöld bors és szegfűbors
Maldon só
morzsolt majoránna
2 ág rozmaring
2 kisebb fej fokhagyma gerezdekre szedve
1 evőkanál libazsír

A csirkemájat megmostam, megtisztítottam és két részre vágtam. Sóztam, borsoztam, majoránnával fűszereztem. Az almákat meghámoztam és 12-12 cikkre vágtam. 1-1 fél csík baconbe feltekertem és zsírral kikent cserépedénybe rendeztem őket. Mellészórtam a fokhagyma gerezdeket és a sorok közé helyeztem a rozmaring ágakat. 180 C fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. 

Frissen, forrón tálaltam, de hidegen is nagyszerű étel, előétel.


Egyszerű, mégis fantasztikus ízek talákozása, igazi őszi kompozíció. 



1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails