Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. október 10., csütörtök

Kaviárral töltött tojás





A kaviár is a megosztó ínyencségek közé tartozik. Én gyermekkorom óta nagyon szeretem. Biztosan azért, mert a szüleim minden ínyencséget, különlegességet kipróbáltak, amihez hozzájutottak már a 70-es, 80-as években és olyan természetességgel tették az asztalra, hogy fel sem merült bennünk, gyermekekben, hogy ne lenne finom, ami oda kerül.

Ma már egészen más a helyzet, fogalmam sincsen honnan alakult ki a világban, hogy aminek különleges íze van, amiben csont van, amin zsírréteg van, azt élből tagadni kell.

Ha már a kaviárnál tartunk, muszáj megemlítenem, hogy szerencsém volt néhány napot hivatalos úton, Szentpéterváron eltöltenem, ahol vendéglátóink szinte fürdettek minket kaviárban. Hazaindulás előtt természetesen vásároltunk néhány doboz kaviárt, amikor is szembesültünk azzal, hogy a hazájában sem olcsó egy doboz igazi kaviár, a beluga.

Sós halikrából, amit egyáltalán érdemes megvenni szerintem az a tengeri nyúlhal kaviár és a lazackaviár. Természetesen, ha futja belugára, akkor már csak jégágy és egy kiskanál kell a boldogsághoz, a tojást el kell felejteni.

Visszatérve az én hétköznapi, de annál finomabb és mutatósabb kaviáros tojásomra kétfél kaviárt használtam hozzá. A krémbe nyúlhal kaviár került, díszítésként pedig lazackaviárt használtam.

Hozzávalók 12 darabhoz:

6 db tanyasi tojás keményre főzve
2 evőkanál natúr krémsajt (mondjuk Philadelphia)
1 nagy csokor snidling (metélőhagyma)
frissen őrölt színes bors
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1 doboz  nyúlhal kaviár

1 doboz lazackaviár a díszítéshez

Nem bonyolítottam túl, hiszen a kaviár a főszereplő. A főtt tojásokat kettévágtam, kivettem a sárgáját, amiből elkészítettem a krémet.
A tojás sárgáját összetörtem és a sajtkrémmel együtt simára kevertem botmixerrel. Hozzáadtam az összevágott snidlinget, borssal ízesítettem, majd óvatosan elkevertem a citromlével meglocsolt fekete kaviárral.
Nyomózsákba töltöttem és beletöltöttem a fél tojásokba. Tálra rendeztem majd mokkás kanállal lazackaviárt kanalaztam a tetejükre.
Behűtve tálaltam.

Szükségtelen mellé bármilyen köret, például saláta, de még a pirítós vagy péksütemény is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails