Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. szeptember 30., hétfő

Flekken – magyaros fűszervajjal, hagymás steakburgonyával, fokhagymás joghurtöntettel





Amilyen fejedelmi étek, annyira egyszerű az elkészítése.  
Mostanában többször is készült nálunk flekken ugyanezzel az egyszerű, mustáros páccal. Sütöttem a szabadban roston, gázon serpenyőben valamint sütőben is, minden sütési módon nagyszerűen szaftos és puha maradt a tarja. Most magyaros fűszervajat készítettem hozzá és fokhagymás joghurtöntetet.
Újabban ez a jól bevált fokhagymás joghurtöntet kíséri nálunk a fűszeres sülteket (fajitas, tandoori csirke, taco, flekken, gyros) és a salátákat. Egyszerű, nagyszerű.

A flekkenpác lelke a French’s smooth & spicy mustár. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mustárral pácolunk. Jómagam erre és a dijoni mustárra esküszöm. 


Az ujjnyi vastag, enyhén klopfolt hússzeleteket alaposan átkentem olajjal elkevert mustárral, majd frissen durvára őrölt 5 bors keverékkel és köménnyel megszórtam és lefedve betettem a hűtőbe egy éjszakára. Sütés előtt hagytam, hogy a hús szobahőmérsékletűre melegedjen, majd megszórtam őrölt maldon sóval. Jelen esetben forró, vastag aljú serpenyőben mindkét oldalán kb. 5-5 perc alatt készre sütöttem.

Fél centi vastagra szelt fűszervajjal, hagymás steakburgonyával és joghurtöntettel tálaltam.

Hagymás steakburgonya


Magyaros fűszervaj
10 dkg puha vaj
1 teáskanál fűszerpaprika
2-3 gerezd fokhagyma átnyomva
Néhány tekerés frissen őrölt bors

A vajjal elkevertem a fűszereket majd folpackban hengert formázva belőle betettem a fagyasztóba. Fogyasztás előt t2 órával áttettem a hűtőbe, hogy szépen lehessen szeletelni.

Fokhagymás joghurtöntet
3 dl görög joghurt (vagy házi tejföl)
2 gerezd átnyomott fokhagyma
Maldon só

3 dkg olvasztott vaj (vagy 1 evőkanál  olívaolaj)






1 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon szuper, köszönjük!!! Örülök én is a visszatérésnek! :) Hol lehet Debrecenben kapni ezt a jó kis mustárt?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails