Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. december 21., szerda

Pörköltek és paprikások - akár a karácsonyi vagy szilveszteri menüben

Múlt év karácsony másnapján istenien sikerült ez a harcsapaprikás. 
Ahogyan a hagyományos húsleves, úgy bármelyik pörköltféle is megállja a helyét az ünnepi menüben. A lényeg az, hogy nemes alapanyagból és megfelelő időt rászánva készítsük el. 
Most csokorba szedtem néhányat receptgyűjteményemből, fogadja mindenki nagy szeretettel, így közvetlenül az ünnepek előtt! 


Karácsony második napján: korhely harcsapaprikás kucsmagombával, vajas-roquefortos galuskával









A magyar konyha tökéletes harmóniája: paprikás csirke vajas galuskával







Hagyományos ételek falusi alapanyagból, mai felfogásban: kakaspörkölt cserépben, köményes-juhtúrós lebbencstésztával, Cserna-Szabó Andrással







Hortobágyi szürkemarha pörkölt erdei gombákkal, bográcsban







Hortobágyi szürkemarha pörkölt, most másképp







Hétköznapi disznóságok: körömpörkölt gyorsan, de biztosan







Komótosan készült fokhagymás-köményes sertéspörkölt







Hétvégi menü: borjú és palacsinta. 1. rész





A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails