Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. november 11., péntek

Kétker-Étkemben terítéken: Nem vagyok mesterszakács



Ha lenne még valaki, aki nem hallott Sinkó Boriról és a Kétker-Étkemről, akkor éppen itt az ideje, hogy felkapja a fejét!

Sok a közös bennünk Borival, hiszen szenvedélyesen szeretünk főzni és biciklizni - illetve egyikünk sem mesterszakács:) -, így gördülékeny volt az együttműködés is közöttünk.

A Kétker-Étkem étlapjára november 14.-től kerülnek az ételeim Bori tolmácsolásában. Szemeztünk a receptjeim közül néhányat a Kétker-Étkem vendégei ínye-kedve szerint.


Nézz bele az étlapba és kóstold meg!


Bori két éve fogott bele abba, hogy ebédeket főzzön, és szállítson ki a futárjaival Budapest jó pár kerületébe. Célja egy alternatív ételszállító vállalkozás működtetése, mely egyrészről különböző régiók konyháinak a megmutatásáról szól, másrészt az egészséges táplálkozásról, és nem utolsó sorban a környezetbarát hozzáállásról.

Főz mindenféle tájegységről. Vendégei egyaránt szeretik a mediterrán, az ázsiai, a mexikói, az afrikai, az erdélyi konyhát, és a visszajelzéseik alapján még ezen túlmenően is nyitottak.
Környezetbarátok a vállalkozás, hiszen nem kocsival, hanem biciklivel szállítják ki az ebédet, illetve kizárólag betétdíjas ételhordókban. Szelektíven gyűjtik a konyhán a szemetet, illetve együttműködnek különböző zöld szervezetekkel, segítik őket különböző környezettudatos kampányokban.

Bori így tartja magáról: …természetesen nem arra kell gondolni hogy a fanatikus fához-kötözős típus vagyok, :) csak szeretném egy mintával bemutatni, hogy lehet ezt "másképp" is.


Tűzzsonglőrből konyhatündér

Másképp, mint mások

„Mintha a csajom készítette volna” – hobbifőzésből házibiznisz

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Kár hogy vidéken nem működik, mert azon a héten biztosan rendelnék. :)

    VálaszTörlés
  2. ...húúúú!, végreeee!... Legalább tíz percig próbálkoztam, hogy elérhesselek! Micsoda tumultus nálad! - Csak akkor léphettem be hozzád, miután 12-re csökkent a látogatóid száma, - 16-ról! Ha gasztroblogger volnék, irigykednék!... :))
    „A világ legtermészetesebb dolga volt, hogy a barátok visszaadták a dobozt, amiben az étel volt.” - Na, ez jelent valamit! Tapasztalatból mondhatom! - A barátok, rokonok elsősorban nem környezettudatos mivoltjuk miatt juttatják vissza a kiürült, árván maradt étdobozokat!... Előre megfontolt, "alattomos" szándékkal! - Az edények újbóli feltöltésében, és hozzájuk eljuttatásában bíznak - mintegy számítóan! :))
    ...Nálunk is működik ez az egész, a te recepjeiddel, családon belül... Vállalkozásom financiális hozadékára nem térnék ki... De legalább mosolygós, elégedett arcokat láthatok, mikor a tányér főlé hajolnak... :)))

    VálaszTörlés
  3. Spájzcetli: :)) Szívmelengetőeket írsz! Jól esik!


    ... de jó, hogy benéztél hozzám! Éppen magányosan posztot írok egy nagyszerű ropogós kacsaszárnytő-zöldséges paella vacsora után :)

    VálaszTörlés
  4. ...ilyen késői órán még mindig posztot írsz?!... Aludni térni nem gondoltál? - pihentetőt, mélyet, könnyű álmút?... Hamarvást itt a reggel... Frissen kell kelned és korán!... Rögvest bújj ágyadba, siess... talán vár más is ott... :))

    VálaszTörlés
  5. Spájzcetli: Megfogadtam a tanácsodat, rögvest ágyba bújtam! :)
    ... minden úgy volt, ahogyan írtad, úgyhogy kipihenten, jókedvűen újra itt vagyok! ... és posztot írok! :))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails