Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. augusztus 3., szerda

Sült (marinált) paprika és hagyma, valamint héjában sült cukkíni, paradicsom és fokhagyma alliolival





Először 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöttem a zöldségeket:

1 kisebb cukkínit, 1 nagyobb paradicsomot, két apró fej fehérhagymát és fokhagymát héjában, egy zöld és egy piros húsú kápia paprikát. Majdnem egy órán át sütöttem őket, majd egy tálban, lefedve fél órán át pihentettem. Meghámoztam őket és felhasználtam.




Sült (marinált) paprika és hagyma: A kétféle paprikát és hagymát csíkokra vágtam, frissen őrölt tengeri sóval és színes borssal fűszereztem és elkevertem néhány csepp olívaolajjal (egy evőkanál) és citrommal (egy teáskanál).



Héjában sült cukkíni, paradicsom és fokhagyma alliolival: A cukkínit, a paradicsomot és a fokhagymát kisebb darabokra összevágtam, összekevertem. Frissen őrölt tengeri sóval és színes borssal fűszereztem és elkevertem egy teáskanál olívaolajjal és citrommal. Ezt követően egy evőkanál kész alliolival alaposan elkevertem és tálalás előtt lehűtöttem.



Az egyszerű, friss, ízletes, nyári vegetáriánus fogásokat aznap sütött, fekete olívabogyós ropogóshéjú parasztkenyeremmel kínáltam. A kenyérszeleteket kontakt grillben enyhén megpirítottam.

4 megjegyzés:

  1. Annyira guszta a marinált paprika,hogy még ma sütnöm kell,mert ha nem baj lesz:)

    VálaszTörlés
  2. Azért szeretek "ide" járni, mert nem kell töprengenem, holnap mit is készítsek a családomnak. Imádják a főztömet! Pontosabban, imádják a főztödet!!! :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails