Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. augusztus 29., hétfő

Csirkemáj falatok friss zsályalevéllel bacon kabátban, zöldfűszeres és olívabogyós házi kenyéren, csemegeuborkával.






Gyermekkoromban St. Galleni csirkemáj néven vonult be hozzánk ez az étel, kis különbséggel. Édesanyám gyakran készítette vendégvárónak, vacsorára.

Később találkoztam hűtve hidegtálon, és melegen krumplipürével, ezzel a vékony húsos szalonnába csomagolt csirkemáj étellel. Nekem továbbra is tűzforrón és ropogós kiflire vagy rúdkenyérre, valamint egy vastagabb csemegeuborka szeletre ültetett változata ízlik a legjobban, így továbbra is így készítem.

Legutóbb egy borókabogyós fűszerkeveréket kreáltam a csirkemájhoz, nagyon ízletes volt. Most egyszerűen sóztam, frissen őrölt borssal megszórtam és egy-egy frissen szedett zsályalevéllel beborítottam. Nyers baconba becsomagoltam és libazsírral kikent tepsire raktam. 180 C fokon 25-30 percig sütöttem, hogy a bacon kiengedje a zsírját, de a máj finom, krémes és puha maradjon.

A frissen kisült, ropogós, zöldfűszeres és olajbogyós gyökérkenyerekből szeleteltem hozzá és nagyobb csemegeuborkából egy-egy vastagabb szeletet. Erre a fészekre szúrtam fel fogpiszkálóval a frissen kisült, ízletes csirkemáj falatokat.






Pecsenye kacsamájból szerettem volna elkészíteni, de kedvenchentes2-nél most nem volt éppen friss kacsamáj. Nem baj, majd legközelebb. Ugyanis a friss zsályalevél nagyszerűen működött együtt a csirkemájjal és a húsos szalonnával is.

A családom pikk-pakk elpusztította a csirkemáj falatokat, pedig másnap, hidegen is szívesen csipegetek belőle, ha marad. Akkor már kenyér nélkül, csak csemegeuborkával! :)

Hasonló receptjeim:

Nagyszerű vendégváró vagy egyszerű vacsora: fűszeres St. Galleni csirkemáj kifli karikára ültetve, csemege uborkával

Mangalica szalonnában sült fűszeres pecsenye kacsamáj falatok, hidegen

1 megjegyzés:

  1. Ez volt nálunk hétv égén, nagyon szeretjük. Zsályával nagyon finom lehet

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails