Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. július 2., szombat

Apró zöldfűszeres fasírtgolyók



Még a rakott zöld spárgával együtt készítettem ezeket a húsgolyókat. Talán már mindenki azt hiszi, hogy állandóan a kisfiamat kényeztetem, de ez is az egyik kedvence, ezért készült most is. A rakott zöld spárgához sertésdagadóból rozmaringos sertésragut készítettem, a dagadóból pedig sokkal többet vettem, hogy fasírtot is készíthessek.

Úgy emlékszem olyan 30 db mini fasírt készült az alábbi mennyiségből:

70 dkg darált sertésdagadó

1 friss, házilag őrölt császárzsömle

1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű

1 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring

1 evőkanál apróra vágott snidling

1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva

4 gerezd fokhagyma átnyomva

1 (tanyasi) tojás

só, frissen őrölt bors

Összegyúrtam az összes hozzávalót és néhány órán át hagytam összeérni az ízeket. Most a kisfiam gyúrt apró golyókat belőle, majd bő forró olajban (180 C fokon, olajsütőben) sütöttem ki hirtelen, hogy kívül ropogós, belül szaftos maradjon.

Gyakran köret nélkül magában, vagy csak friss zöldséggel, esetleg friss kenyérrel esszük. Igazi jó kis vacsora snack.

Annyira hirtelen készült ez a gyors vacsora, hogy a nagy sietségben különösen pocsék képek sikerültek. Viszont a fasírt olyan finom lett, hogy nem szívesen hagytam volna ki, hogy megemlékezzek róla.

Legutóbb különböző zöldségekkel kifli karikákon tálaltam fel. Itt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails