Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. március 20., vasárnap

Egy igazán jól sikerült ötlet: pizza dog
















Ahogyan írtam, jókora adag pizza tésztát gyúrtam be a "Legújabb pizza variációm: mozzarellával töltött szélű színes pizzák illatos-zöldfűszeres paradicsomszósszal, részletes leírással" projekthez. Öt részre osztottam a tésztát ekkor, két nagy pizzát sütöttem ki belőle aznap, kettőt másnap, így még mindig maradt egy adag. Harmadnap nem használtam fel a maradék pizza tésztát, ahogyan a pizza tészta tesztjeim alkalmával megállapítottam, a több napos, hűtőben tartott pizza tészta ugyanolyan jól felhasználható, mint frissen, aznap, bár kicsit „túlkel”, még ropogósabb, amikor kisül, így tölteni még alkalmasabb ekkor. Valami egészen gyors ebédet akartam összeütni a férjemnek és magamnak, volt két sertés virsli a hűtőben, ezen és a pizza tésztán akadt meg a szemem. Öt pizzához készült a zöldfűszeres paradicsomszósz is, az is ott vigyorgott rám, egy kis tálban.
Kinyújtottam szögletesre a pizza tésztát, kétfelé vágtam, megkentem paradicsomszósszal. A virslit az általam már korábban bemutatott módon megtöltöttem mozzarellával és egy szelet vékony bacont tekertem köré. Becsomagoltam a pizza tésztába, majd olívaolajjal bespriccelt és kukoricaliszttel megszórt tepsiben 220 fokra előmelegített sütőbe tettem. Körülbelül 20 percig sütöttem.



























Nagyon jópofa pizza dogok sültek ki belőle, és tényleg finom volt. Egyből bele is gondoltam, hogy gyerek zsúrba, valamint a pizza tészta változatos, ízletes, de időtakarékos, alkalomszerű felhasználására igazán kitűnő variáció. Érdemes kipróbálni.


További (korábbi) pizza receptjeim itt olvashatóak.

4 megjegyzés:

  1. A nagy ötletek mindig apró gondolattal indulnak :-)
    Bocsi: olvastam az előzőket is, csak írni nincsen sok időm...

    VálaszTörlés
  2. Az utolsó képről hiányzik a 18-as karika! :))))
    Az ötletet tekintve -hogy Ekker urat idézzem- tviszt! - mambó!- Gól! :))

    VálaszTörlés
  3. Mormogi Papa: ...bocsánat, hogy ide nem válaszoltam, de ma sok családi program volt és megírtam egy halom bejegyzést, végre!...:)))
    ...több kolbász, mint nap, ahogyan mondani szoktam valá...:)))

    ...igen, majd kilesi innen valaki és sikerre viszi...egy debreceni éttermes már a szendvicseimre is szeret vetett...kifaggatott, utána mondta, hogy ugye nem baj, ha lenyúlja az ötletemet...
    ...ilyen az élet! Sajnos franciául most nem jut eszembe...:)))

    VálaszTörlés
  4. Spájzceti: :))))...és no comment!...:)))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails