Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. augusztus 12., csütörtök

Debrecenbe kéne menni, szürkemarhát kéne enni: Both-Dega Imbisz








Az egyik legtöbbeket megmozgató témakör az oldalamon a bio hortobágyi szürkemarha ételekkel kapcsolatban volt. Elhatároztam, hogy minden információnak utána járok ezzel összefüggésben. A jövő héten magáról a gazdaságról, valamint a hús alapanyag forgalmazásáról is beszámolok.
E mellett szeretném bemutatni azokat az éttermeket is a környezetemben, melyeket jól ismerek, és ebből az alapanyagból készülő ételeket kínálnak vendégeiknek.
Az első étterem melyet be szeretnék mutatni, a Both-Dega Imbisz Debrecenben, mely egy belvárosi, különösen igényes kifőzde.
Szakmai körökben gyakran hiányolják pont az ilyen fajta vendéglátóhelyek létét, ahol minőségi, magyar alapanyagokból főznek hagyományos ételeket, kiváló színvonalon a hétköznapi vendégnek.







Jól ismerem a tulajdonost, rendkívüli lelkiismerettel irányítja a helyet, hogy barátságos, színvonalas környezetben, friss, minőségi alapanyagokból, minőségi ételeket kínáljon vendégeinek.
Éppen a napokban nyitott ki újra a hely a néhány napos átalakítás, felújítás után, új arculat került bevezetésre, mely hangsúlyosan közvetíti az új alapanyagok és új italválaszték bevezetését.




Both Tibor elmondása szerint a legfontosabb számára a hétköznapi étkeztetésben a magyarságtudat és az egészséges táplálkozás közvetítése.
Felhasznált fő alapanyagok a hortobágyi bio szürkemarha, racka, ezen kívül kizárólag sertés tarjából, pulyka combból és csirkemellből készülnek a húsos ételek.







Minden nap van hideg és meleg leves, egyféle főzelék, fasírt, rakott étel, pörkölt, frissen sült: 2-3 féle pácolt húsféléből, köretként grill zöldség, szalonsaláta, valamint galuska, rizs, tészta és kétféle burgonya. Minden nap egyféle, sajátkésztésű desszert. Egyáltalán nem kínálnak félkész, vagy máshol készült termékeket.


Egyik népszerű ajánlatuk a csibeburger, melyet pácolt csirkemell filével, grillezett mozarellával, idénysalátával, házilag készített öntettel készítenek, és vaslapon pirított, átmelegített zsömlében kínálnak.


A Both-dega Imbisz Debrecen belvárosában, a patinás Vígh mozi belső udvarában, a református Nagytemplom és a Korzó közvetlen szomszédságában, nyugodt környezetben, nyáron hangulatos terasszal kényezteti vendégeit a kitűnő alapanyagokból, háziasan elkészített ételek mellett.

5 megjegyzés:

  1. Hmm, akkor ez most elég nagyot változott! Én még nagyon nem így emlékszem rá, igaz, nem jártam arra kb. 1 éve. Legközelebb majd leteszteljük :-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bori: szerintem feltétlenül teszteld le, ha erre jársz, mert nekem nagyon pozitív tapasztalataim voltak. És kérlek, hogy számolj be róla, hogy tetszik az új külső, az ételválaszték és az ízek.

    VálaszTörlés
  3. Igazolom, érdemes meglátogatni. Gyakran.
    (távolabbról érkezőknek egy hasonló olcsó és színvonalas szálláshely az egyetemi kollégiumokban:
    http://www.collegehostels.hu/ )

    VálaszTörlés
  4. Örömmel tölt el,hogy végre igazi magyar ételeket is ehetek! Szép letisztult környezet,tetszett a grafikai megoldás! Természetesen nagyon finom volt az ebéd!!!Ha legközelebb Debrecenbe járok feltétlen újra megyek!További sok sikert az étteremnek!
    "egy régi magyar"

    VálaszTörlés
  5. És akkor még nem is beszéltünk a kiszolgáló személyzetről. Csupa szépet és jót mondhatok róluk. Az embernek kedvet csinálnak ahhoz,hogy újra betérjen hozzájuk.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails